|
|
|
Kerrieburger van tartaar met naanbrood en salade |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 g tartaar
- 150 ml slasaus
- 1 bosje koriander (? 15 g, verse, grof gehakt)
- 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 rode peper (van zaad ontdaan en fjingehakt)
- 1,5 eetlepel olie
- 1/2 krop ijsbergsla (in dunne reepjes)
- 1/2 komkommer (in stukjes)
- 3 lenteuitjes (in dunne ringen)
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- 2 stuks naanbrood (afbak, met knoflook en koriander)
- staafmixer
- aluminiumfolie
|
|
bereiding: |
|
|
- Voorbereiden: Pureer met de staafmixer de slasaus met de koriander tot een gladde dressing.
- Kneed in een mengkom de tartaar met sjalotjes, kerriepoeder, rode peper, zout en peper goed door elkaar en vorm hiervan 4 grote kerrieburgers van ca. 2 cm dik.
- Bereiden: Verwarm de oven voor op 200?C. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kerrieburgers in rondom goudbruin. Laat de burgers in ca. 8 minuten op zacht vuur garen.
- Wikkel intussen elk naanbrood in aluminiumfolie en bak deze ca. 6 minuten in de voorverwarmde oven. Schep in een grote kom de ijsbergsla, komkommer, lente-uitjes en korianderdressing door elkaar. Verwijder het aluminiumfolie van het naanbrood en snijd elk brood in vieren. Schep op elk bord een kerrieburger, 2 stukken naanbrood en salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|