laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerrieburger van tartaar met naanbrood en salade
  ingrediënten:
   

  • 500 g tartaar
  • 150 ml slasaus
  • 1 bosje koriander (? 15 g, verse, grof gehakt)
  • 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 rode peper (van zaad ontdaan en fjingehakt)
  • 1,5 eetlepel olie
  • 1/2 krop ijsbergsla (in dunne reepjes)
  • 1/2 komkommer (in stukjes)
  • 3 lenteuitjes (in dunne ringen)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • 2 stuks naanbrood (afbak, met knoflook en koriander)
  • staafmixer
  • aluminiumfolie
  bereiding:
    - Voorbereiden: Pureer met de staafmixer de slasaus met de koriander tot een gladde dressing.
- Kneed in een mengkom de tartaar met sjalotjes, kerriepoeder, rode peper, zout en peper goed door elkaar en vorm hiervan 4 grote kerrieburgers van ca. 2 cm dik.

- Bereiden: Verwarm de oven voor op 200?C. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kerrieburgers in rondom goudbruin. Laat de burgers in ca. 8 minuten op zacht vuur garen.
- Wikkel intussen elk naanbrood in aluminiumfolie en bak deze ca. 6 minuten in de voorverwarmde oven. Schep in een grote kom de ijsbergsla, komkommer, lente-uitjes en korianderdressing door elkaar. Verwijder het aluminiumfolie van het naanbrood en snijd elk brood in vieren. Schep op elk bord een kerrieburger, 2 stukken naanbrood en salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats