|
|
|
Mosselen in Pernodsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 kg verse mosselen,
- 2 grote uien,
- 2 teentjes knoflook
- l kleine prei,
- 2 eetl. olijfolie,
- 2 eetl. pernod,
- 2 bekers a 125 gr.) creme fraiche double (45% vet)
- zout, witte peper, suiker
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd een ui in ringen en snipper de andere ui fijn.
- Schil het teentje hnoflook en hak het fijn.
- Maak de prei schoon was hem en snijd hem in dunne ringen.
- Verhit de olie in een steelpan, fruit de gesnipperde ui en de knoflook in de olie.
- Voeg de prei toe en smoor alles, al roerende.
- Blus met de Pernod en de cr?me fraiche laat het geheel even opkoken en daarna op een laag vuur zachtjes trekken.
- Doe de mosselen in een grote pan met water, voeg de uieringen toe, leg het deksel op de pan en laat de mosselen koken tot de schelpen open staan.
- Vul de mosselen in een voorverwarmde schaal.
- Zeef het mosselnat en gebruik het gedeeltelijk voor de roomsaus.
- Breng de saus met zout, peper en suiker op smaak en giet ze over de mosselen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|