laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken hazenrug met grandverneursaus met rijkeli
  ingrediënten:
   


  • 300gr bloem
  • 125 gr amandelpoeder
  • 125 gr bloemsuiker
  • 2 eieren
  • 350 gr boter
    vanillesuiker, zout

  • **Flan :**
  • 2dl room
  • 2 ei
  • 25 gr suiker
  • sap 1/4 citroen

  • **nog nodig:**
  • 200 gr veenbessen
  • suiker en witte wijn 50/50-verhouding van een normale soeplepel)
  • 4 stronkjes witlof
  • boterpapier
  • 3 peren
  • 1 taartbodem (diepvries)
  • 4 hazenrugfilets
  • wildfondspoeder
  • 0,9 l water
  • 2 el aalbessengelei
  • 25 cl room
  bereiding:
    - Vul de taartbodem met halve peren. Voor de flan, mengen we de room, eieren, suiker, citroensap en wat perensap onder elkaar. Zet de taartbodem en peren 15 minuten op 200?C. Giet vervolgens de flan over de peren. Plaats het geheel opnieuw in de oven (15 minuutjes op 200?C) .


**Bladerdeeggebakje met veenbessencompote:**
- Uit het ontdooide bladerdeeg snijden we cirkels (d.m.v. vormpje) met een diameter van +/- 5cm. Uit de helft van de bekomen plakjes haalt u met een kleiner vormpje (2cm diameter) er het binnenste uit. Draai alle plakjes om en doreer de bovenzijde van ieder gesloten plakje met een mengsel van eiwit, scheutje water en wat zout. Leg de andere plakjes (zonder omdraaien) bovenop de gedoreerde plakjes en doreer deze lichtjes. Prik met een vork enkele malen in het onderste plakje (via het gaatje 2cm). Plaats deze op een ovenplaat met bakboterpapier in een oven (180?C gedurende 15min). Controleer geregeld of de gebakjes niet te hard kleuren Leg er anders een aluminiumfolie over.
- Plaats op een zacht vuurtje de veenbessen met wat witte wijn en suiker En laat dit inkoken tot een dikke massa. Eventueel nog wat suiker toevoegen, als de smaak te wrang blijkt.

**Witlof:**
Het witlofstronkjes reinigen en koken en nadien goed laten uitlekken (belangrijk!). Vervolgens kort afbakken en aankleuren in boter.


**Hazerug + saus:**
De hazerug ontbenen. Van de filets worden de dunste uiteinden afgesneden (+/- in 1/2 doorsnijden). Schik de kleine en grote filets. Breng ondertussen het water samen met de wildfonds aan de kook. Op smaak room toevoegen en goed laten inkoken (1/3). Eens op dikte voeg u er nog wat aalbessengelei aan toe. Bak als laatste de filets (ros?) te beginnen met de dikste stukken en als die praktisch klaar zijn, voegen we de andere stukken aan toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats