laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bisque van grijze garnalen
  ingrediënten:
   

  • 500 gr ongepelde grijze garnalen
  • olie, boter
  • groentemirepoix : 1 grote ui, wortel sjalotten
  • 2 ? 3 teentjes look
  • visfumet (poedervorm)
  • 2 l water
  • tijm, laurier en ev peterseliestengel
  • 20 cl
  • 60 gr bloem
  • cayennepeper
  • 4 cl cognac + beetje extra voor afwerking
  • 10cl room
  bereiding:
    - Hou een handvol grijze garnalen opzij voor de afwerking. Fruit in een zeer warme olie de overige ongepelde grijze garnalen aan tot ze een mooie rode kleur bekomen. Verwijder de olie en vervang deze door boter. Voeg grof gesnipperde ui, wortel, sjalotten en geperste look toe. En laat even aanstoven. Flambeer het geheel met weinig cognac. Voeg vervolgens tomatenpuree en laat, al roerend, nog even verder uitdampen. Bestrooi daarna het geheel met de bloem en even laten drogen (niet laten verbranden, dus regelmatig roeren). Voeg nu een glas witte wijn toe en bevochtig het geheel met de warme visfumet (water+visfumetpoeder).
- Na het bevochtigen alles goed roeren, zodat de bloem volledig opgelost wordt. Kruid het geheel af met peper en zout en voeg er een kruidentuiltje van tijm, laurier en eventueel peterseliestengels aan toe.
- Aan de kook brengen en even laten doorkoken om de bloemsmaak weg te werken. Daarna het geheel mixen en passeren door een fijne puntzeef.
Eventueel nog verder afsmaken met cayennepeper (max.. mespuntje) en zout. Vijftal minuutjes net onder het kookpunt brengen en proeven.
- De soep kan afgewerkt worden met enkele (on)gepelde grijze garnalen, room en/of scheutje cognac.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats