laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Creme Catalana
  ingrediënten:
   

  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl slagroom
  • 75 gram suiker
  • 8 gram zetmeel
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • Rasp van ? sinaasappel
  • 5 eidooiers.
  bereiding:
    - Kook 2 dl melk met de slagroom en de suiker. Voeg de opgesneden en leeggeschraapte vanilleboon toe, samen met het kaneelstokje. Rasp de gewassen sinaasappel hierop uit en laat dit 15 minuten meetrekken.
- Roer de rest van de melk (1/2 dl) aan met het zetmeel (papje maken) en giet dit bij de kokende massa. Sla de eidooiers los en giet hierop de niet kokende massa.
- Verhit dit onder constant roeren net tegen het kookpunt, dus beslist niet koken!!).
- Giet de cr?me in schaaltjes of vormpjes en laat dit opstijven in de koelkast. Vlak voor het serveren laat U de cr?me karameliseren met suiker onder de grill of met een brander.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats