laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Garnalen-kaaskroketten
  ingrediënten:
   

  • 100 g fijngesneden Hollandse garnalen
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 2 dl visfond
  • chilipoeder
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 theelepels fijngehakte dille
  • 30 g boter of margarine
  • 30 g bloem
  • zout, peper
  • 1 ei
  • ? 150 g paneermeel
  • frituurvet
  bereiding:
    - In een pan de boter smelten. De bloem erdoor roeren en ? 2 minuten al zachtjes verwarmen. De helft van de visfond erbij schenken, tot een gladde saus roeren en gaandeweg de rest van de fond erdoor roeren.
De fijngehakte garnalen, de kaas, de bieslook en de dille erdoor roeren. Nog +/- 2 minuten zachtjes laten doorkoken en de ragout op smaak brengen met zout, peper en wat chilipoeder.
- De ragout overdoen in een diep bord, laten afkoelen en in de koelkast in minstens 2 uur goed koud laten worden.
- In een diep bord het ei met 2 eetlepels water loskloppen. Het paneermeel op een plat bord strooien. Het vleesmengsel in 8 punten snijden. Elke portie tot een kroket vormen en losjes door het paneermeel rollen. De kroketten vervolgens ??n voor ??n goed door het eimengsel halen en weer door het paneermeel wentelen.
- De kroketten moeten rondom dik bedekt zijn met een paneerlaagje, het overtollige paneermeel eraf schudden.
- De kroketten tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Verhit het frituurvet tot 180?C. Vier kroketten tegelijk in +/- 4 minuten knapperig bruin frituren. In een vergiet op keukenpapier laten uitlekken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats