laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cocktail van paling en appel
  ingrediënten:
   

  • 200 g gerookte palingfilet in dunne reepjes
  • 1 kleine stevige zure appel in kleine stukjes
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1/2 sinaasappel
  • 1-2 el medium sherry of witte wijn
  • 1 bekertje zure room
  • zout en versgemalen peper
  • 8 blaadjes eikenbladsla of ijsbergsla
  bereiding:
    - Knip de bieslook in stukjes van ca. 1 cm
- Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 tl oranje schil vanaf. Pers de sinaasappel uit
- Roer in een kom de geraspte schil, 1 el sinaasappelsap, sherry en zure room tot een sausje, voeg peper en zout naar smaak toe
- Schep in een andere kom de paling, appel, 1 eetlepel bieslook en 1 eetlepel saus door elkaar
- Verdeel de blaadjes sla over 4 coupes of schaaltjes en schep de palingcocktail hierop
- Giet tenslotte de zureroomsaus erover en garneer met bieslook
- Lekker met geroosterd brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats