laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Combinatie van kalfszwezerik en kalfshaas in kerse
  ingrediënten:
    Combinatie van kalfszwezerik en kalfshaas in kersenbier


  • 300 gr. kalfshaas
  • 300 gr. kalfszwezerik
  • Bloem
  • Boter
  • 0.3 dl. kersenbier
  • 0.5 dl. kersensap
  • 1 dl. kalfsfond
  • 1 glas cr?me de cassis
  • 60 gr. boter, koude
  • Zout
  • Peper
  bereiding:
    - Kook voor de saus het bier met het kersensap tot eenderde in. Voeg de fond toe, laat de saus nog even doorkoken en breng de saus op smaak met peper, zout en cr?me de cassis. Klop vlak voor het serveren (met de staafmixer) de in klontjes verdeelde boter door de saus. Pocheer ondertussen de zwezerik en snijd vervolgens de vliezen eraf.
- Bak de kalfshaas in hete boter in acht minuten ros?. Snijd de zwezerik in dunne plakjes, bestrooi ze met peper en zout en haal ze licht door de bloem. Klop de overtollige bloem van de zwezerik en bak de zwezerikplakjes in de hete boter snel krokant. Snijd de kalfshaas in plakken en leg het samen met de zwezerik op de warme borden. Schenk de saus rond het vlees.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats