laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmsouffle met komkommersaus
  ingrediënten:
   

  • 250 gram zalm uit blik
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 3 dl visbouillon (evt. lichte kalfsbouillon)
  • zout
  • peper
  • 3 eieren
  • verse peterselie

  • **Voor de Saus
  • 2,5 dl zure room of slagroom
  • scheutje citroensap
  • 1 klein komkommertje
  • 1 theelepel geraspte ui of sjalot
  • zout
  • peper
  bereiding:
    Voorbereiding:
- Laat de zalm uit het blik uitlekken, verwijder de graten en vellen.
- Hak de komkommer (met schil als het een jonge is) zeer fijn en vermeng deze met de zure room of half opgeklopte slagroom met citroensap, ui, zout en peper.


Bereiding:
- Wrijf de zalm door een zeef en splits de eieren, smelt de boter, laat de bloem hierin lichtgeel fruiten en voeg de warme bouillon geleidelijk en goed roerend toe, zodat u een dikke gebonden gladde saus krijgt.
- Voeg de fijngewreven zalm hieraan toe en eventueel peper en zout en laat het mengsel afkoelen.
- Voeg bij het inmiddels afgekoelde mengsel de losgeroerde dooiers en spatel er tenslotte de zeer stijfgeslagen eiwitten door.
- Breng de massa over in een beboterde vuurvaste schotel, die niet verder dan voor 3/4 gevuld mag worden. Zet de vuurvaste schotel in een voorverwarmde oven van 175? C. en laat de souffl? hier in een half uurtje mooi lichtbruin worden en opblazen.
- Onmiddellijk opdienen met wat fijngehakte peterselie.
- De combinatie van zalm en de zachtzure koude saus is heel geraffineerd.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats