Rucola-salade met pecorino |
|
ingrediënten: |
|
|
- 125 gram rucola-sla
- een grote frisse zurige appel, bij voorkeur 'Granny Smith'
- 250 gram picorino (Italiaanse schapenkaas) of hard geitenkaasje
- 250 gram spekreepjes
- 6 eetlepels honing
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelciderazijn
|
|
bereiding: |
|
|
- De spekreepjes uitbakken
- De geitenkaas in een bakje verkruimelen
- De appel wassen, schillen in vieren delen en het klokhuis verwijderen.
- Snij vervolgens met en kaasschaaf dunne plakjes van de appel.
- **voor de dressing:**
- Maak de dressing van een eetlepel appelciderazijn, drie eetlepels olijfolie en en zes eetlepels honing . Het geheel goed door elkaar roeren. - Eerst proeven de dressing moet een fris zoetje hebben.
Bereiding:
- Verdeel de rucola-sla over 4 borden met in het midden een bolvorm. Verdeel de appel-schijfjes in de sla en zet de schijfjes rechtop in de sla.
- Strooi eerst de kaas over de salade en sprenkel vervolgens de dressing er overheen.
- Heerlijk als zomerse lunch met panini of een stukje stokbrood |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |