|
|
|
Karbonade met sambasaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 el ketjap manis
- 1 el fijngehakte gember (uit een potje)
- 1 el gembernat (uit een potje)
- 2 el plantaardige olie
- versgemalen peper, zout
- 4 schouderkarbonades
- 1/2 fles Calve sambasaus van 250 ml
|
|
bereiding: |
|
|
- Roer de sjalot met de uitgeperste knoflook, de ketjap, de fijngehakte gember, het gembernat, de olie en peper en zout naar smaak door elkaar.
- Leg de karbonades naast elkaar in een schaal en schenk de marinade erover. Laat het vlees minimaal 1 uur marineren.
- Verpak de karbonades elk in een stuk aluminiumfolie en rooster ze op het rooster van een gloeiende barbecue aan beide kanten in +/- 10 min. bijna gaar. Neem ze uit het folie en laat ze op het rooster mooi lichtbruin kleuren en gaar worden. Serveer met de sambasaus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|