laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Karbonade met sambasaus
  ingrediënten:
   

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el fijngehakte gember (uit een potje)
  • 1 el gembernat (uit een potje)
  • 2 el plantaardige olie
  • versgemalen peper, zout
  • 4 schouderkarbonades
  • 1/2 fles Calve sambasaus van 250 ml
  bereiding:
    - Roer de sjalot met de uitgeperste knoflook, de ketjap, de fijngehakte gember, het gembernat, de olie en peper en zout naar smaak door elkaar.
- Leg de karbonades naast elkaar in een schaal en schenk de marinade erover. Laat het vlees minimaal 1 uur marineren.
- Verpak de karbonades elk in een stuk aluminiumfolie en rooster ze op het rooster van een gloeiende barbecue aan beide kanten in +/- 10 min. bijna gaar. Neem ze uit het folie en laat ze op het rooster mooi lichtbruin kleuren en gaar worden. Serveer met de sambasaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats