laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tartaar Maison du Boeuf
  ingrediënten:
   

    500 g rundvlees voor tartaar (bv. platte bil)
    12 lamsoren, even door de olijfolie gehaald
    60 tot 80 g kaviaar
    100 g bleekselder, in julienne
    100 g komkommer, ongeschild maar zonder pitjes, in julienne
    ? Spaanse ui, heel fijn gesnipperd
    2 koffielepels bieslook, fijngeknipt
    4 koffielepels goede olijfolie
    2 koffielepels balsamicoazijn
    tabasco
    grof zeezout en zwarte peper uit de molen
  bereiding:
    Snijd het vlees met een scherp mes tot tartaar.

Meng het vlees met enkele druppels tabasco, peper, zout, ui, balsamico en olijfolie. Proef om te checken of er meer van het een of ander ingredient bij moet en zet de tartaar weg op een kom met ijsblokjes en water.

Neem 4 ringen, plaats ze op 4 gekoelde borden en vul ze tot bijna aan de rand op met tartaar. Werk af met kaviaar en verwijder de ringen.

Omring de tartaar met de julienne van groente, decoreer met enkele lamsoren en druppel desgewenst nog wat olie en balsamico op de groente.

Serveer bij voorkeur met pommes pont-neuf-aardappelen. Dit zijn extra lange, dikke frietjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats