laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koude gehaktballen van grootmoeder
  ingrediënten:
   

  • 500 g half-om halfgehakt
  • 1/2 kopje melk
  • 1 eetlepel mosterd (grove)
  • 2 boterhammen
  • 3 eetlepels gehaktkruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 g boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel peterselie (fijnghakt)
  bereiding:
    - Snijd de korsten van de boterhammen. Leg de boterhammen in een schaaltje, giet de melk erover en laat het brood helemaal zacht worden.
- Meng het gehakt met het geweekte brood, het ei, de kruiden, de tomatenpuree en de mosterd. Rol er 4 gehaktballen van. Druk ze een klein beetje plat en laat ze eventueel een half uurtje in de koelkast opstijven.
- Verhit de boter, wacht tot het schuim begint weg te trekken en bak de gehaktballen rondom bruin.
- Voeg een kopje warm water toe en laat de ballen met het deksel half op de pan op een laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden. Zo nu en dan keren. Laten afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats