laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelsoep met kaas
  ingrediënten:
   
  • 30 gram Boter
  • 1 flinke ui
  • 500 gram aardappelen (in blokjes)
  • 1 groene en 1 rode paprika ( in blokjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon (tablet)
  • zout & peper
  • 1 laurierblaadje
  • 3 theelepels djintan (komijn)
  • 1,5 dl. yoghurt
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte korianderblad (of peterselie)
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 4 eetlepels croutons (zelf gemaakt of uit een zakje)
  bereiding:
    - Fruit de ui in de boter in een soeppan op een middelmatig vuur goudgeel. Voeg de aardappelen, de paprika's en de uitgeperste knoflook toe en fruit dit, al omscheppend, +/- 5 minuten mee tot alles kleur heeft aangenomen. Giet de bouillon erbij en voeg het laurierblaadje en wat zout toe.
- Breng het geheel op een hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat, afgedekt, +/- 25 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Verwijder het laurierblaadje en laat iets afkoelen. Voeg dan de djintan en wat peper toe en pureer de soep met een staafmixer.
- Roer dan de yoghurt erdoor en verwarm de soep voorzichtig, zonder hem te laten koken. Voeg de helft van de kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Op het bord bestrooien met de resterende kaas, de koriander (of peterselie), de lente-uitjes en de cro?tons.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats