laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Keshi Yena (Kippastei)
  ingrediënten:
   

  • 2 takjes peterselie
  • 2 uien
  • 2 gewelde pruimen
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 300 gr kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1dl gezeefde tomaten
  • 1,5 eetlepel piccalilly
  • 50 gr rozijnen
  • zout, peper
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels
  • paneermeel
  • 10 plakken gesneden belegen 30+ kaas of 40+ (+/- 300 gr)
  • hoge ronde ovenschaal, doorsnede 20 cm, inhoud 1,5 liter
  bereiding:
    Peterselie fijn knippen. Ui snipperen. Pruimen ontpitten. Pruimen en olijven fijn snijden. Olie verhitten. Kip in reepjes snijden en in pan in +/- 2 minuten bruin bakken.

Ui toevoegen en 2 minuten meebakken. Peterselie, tomaten, pruimen, olijven, piccalilly, rozijnen, zout en peper toevoegen. Onafgedekt +/- 10 minuten zachtjes laten sudderen tot dikke saus ontstaat. Iets laten afkoelen. In kom eieren loskloppen. Kip mengsel erdoor roeren.

Schaal invetten. Bodem en wand bestrooien met paneermeel. 4 plakken kaas ter grootte bodem schaal snijden. Rest kaas in lengte halveren. 2 ronde plakken op bodem leggen. Wand bedekken met lange plakken kaas (overlap). Kip mengsel erin scheppen.

Afdekken met ronde plak kaas. Plakken kaas die uitsteken naar binnen vouwen en andere ronde plak erop leggen. Oven voorverwarmen op 174 C (of gasovenstand 3). 1 liter water aan de kook brengen. Schaal in braadslede zetten. Kokend water in de braadslede gieten.

Kippastei in oven in +/- 40 minuten gaar laten worden.

Pastei 10 minuten laten rusten. Platte schaal erop leggen en omkeren. Serveren met stokbrood en groene sla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats