laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koolvis opgevuld met gerookte zalm
  ingrediënten:
   

  • 4 koolvisfilets van 150 g
  • 4 plakjes gerookte zalm van 50 g
  • 12 rivierkreeftjes
  • 12 asperges
  • 1 klein wit brood zonder korsten
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 100 g boter
  • peper en zout
    [color=blue]
  • **voor de saus:[/color]
  • ? l kreeftenbisque
  • 1 dl room
  • 1 scheut cognac
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
  bereiding:
    - Snijd de koolvisfilet half doormidden tot een beursje (of laat dit door uw vishandelaar doen) en vul de visfilet op met het zalmplakje.
- Verkruimel het wit van het brood en mix dit met het paneermeel. Smelt de boter.
- Kruid de koolvisfilet met peper en zout, haal de visfilet door de gesmolten boter en door het broodkruimmengsel. Kleur de koolvisfilet in boter op een zacht vuur en laat 10 tot 12 minuten verder garen in de voorverwarmde oven op 220?C.
- Schil de asperges, snijd ze in 3 stukken en kook ze beetgaar in gezouten water. Haal ze door de gesmolten boter en kruid met peper en zout.
- Kook de rivierkreeftjes gaar in gezouten water, pel ze en voeg ze bij de asperges. Houd warm.
- **Voor de saus:**
- Breng de bisque aan de kook, voeg een scheut cognac en de room toe en laat even inkoken. Voeg pas bij het serveren het fijngesneden basilicum toe.
- Leg de koolvis op een bedje van asperges e! n rivierkreeftjes, lepel de saus rond de vis. Versier met basilicum en de lege schaal van een rivierkreeftje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats