laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Heldere paddenstoelensoep
  ingrediënten:
   

  • 100 gr. oesterzwammen
  • 100 gr. grot champignons
  • 5 gr. gedroogde boleten
  • 1 runderschenkel
  • 100 gr, winterwortel
  • 1 gesneden prei
  • 1 mp tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el peterselie
  • 5 st zwarte peperkorrels
  • 1 ui
  • 0,3 dl Madeira
  • 0,5 dl rode wijn
  • 20 gr. boter
  bereiding:
    - Breng 1,5 liter water tegen de kook aan met de schenkel, de wortel, de in vieren gesneden ui, prei, thijm, laurier, wijn, peterseliestelen, en peperkorrels.
- Laat dit zachtjes 3 tot 6 uur trekken.
- Laat de boleten een half uur wellen in kokend heet water.
- Doe het weekvocht bij de bouillon.
- Verhit de boter in een koekepan, en bak de paddestoelen op hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten.
- Blus ze af met de madeira.
- Doe het vrijgekomen vocht bij de bouillon.
- Zeef de bouillon door een doek (Laat eventueel de bouillon volledig afkoelen om te ontvetten).
- Voeg de boleten en de gebakken paddestoelen aan de soep toe en laat nog 15 minuten meetrekken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats