laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Schelpjes met tuinkruiden en cidervinaigrette
  ingrediënten:
   
  • 300 g pastaschelpjes
  • 1 tl mosterd
  • 5 el olijfolie
  • 1 el ciderazijn
  • peper van de molen en zout
  • 1 sjalot
  • 2 el gehakte kruiden: dragon, peterselie, bieslook, kervel, basilicum
  • 1 appel (Golden)
  • 2 tomaten
  • stuk Provolone-kaas
  bereiding:
    Bereiding
- Kook de pasta beetgaar, spoel kort onder koud water en laat goed uitlekken.
- Maak een vinaigrette met de mosterd, de olie en de azijn.
- Pel en snipper de sjalot en roer ze met de tuinkruiden door de vinaigrette. Kruid met peper en zout.
- Schil en snij de appel in kleine blokjes, roer ze dadelijk door de vinaigrette en meng er ook de uitgelekte pasta door.
- Ontpit de tomaten, snij ze in kleine blokjes en meng ze onder de pastasla.
- Verdeel over individuele schaaltjes en zet koel tot net voor het opdienen.
- Rasp er voor het serveren de kaas over.
Tip:
- Provolone Piccante, een Italiaanse kaas vind je voorverpakt in de kaasafdeling van de supermarkt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats