laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmsoep met kruiden en spekjes
  ingrediënten:
   

  • 125 g spekreepjes,
  • 100 g gerookte zalm,
  • 1? l visbouillon,
  • 1 flinke aardappel,
  • 1 prei,
  • 5 tomaten,
  • 4 eetl slagroom,
  • 1 eetl selder,
  • 1 eetl peterselie,
  • 1 eetl bieslook,
  • 3 eetl dille
  • peper.
  bereiding:
    - Bak de spekreepjes in zijn eigen vet uit. Giet het vet af en voeg de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Schil ondertussen de aardappel en snijd hem in, niet te kleine, blokjes. Was de prei en tomaat en snijd ze in ringen. Voeg de groenten aan de soep toe. Laat hem 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Snijd vervolgens de zalm in repen en maak de kruiden schoon. Roer de zalm, room, selder, peterselie en bieslook door de soep. Warm alles nog eens goed door.
- Breng tenslotte het geheel met peper op smaak en garneer de soep met dille.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats