laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Flinterdunne kletskoppen
  ingrediënten:
   
  • 25 g boter of margarine
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 50 g bloem
  • zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 40 g blanke amandelen, grof gehakt
  bereiding:
    - De oven voorverwarmen op 225°C en de bakplaat invetten.
In een kom de boter roeren (of mixen) en de basterdsuiker erdoor roeren. De bloem met een snufje zout en de kaneel erboven zeven en erdoor roeren, samen met 1 eetlepel koud water en de amandelen.
- Op de bakplaat +/- 30 stukjes deeg leggen en iets uitstrijken.
- Boven in de oven de kletskoppen in +/- 7 minuten laten uitlopen, dan de bakplaat in het midden van de oven schuiven en de oven uitzetten.
- De kletskoppen in nog +/- 10 minuten bruin bakken en ze dan iets laten afkoelen.
- Met een buigbaar pannekoekmes de kletskoppen van de bakplaat nemen en ze op een taartrooster laten afkoelen.
Tip:
- Op dit recept zijn verrukkelijke variaties te bedenken. Vervang bijvoorbeeld de nootjes eens door chocolade of rozijnen, of voeg aan het deeg een theelepeltje kokos toe. Ook kunt u de koekjes van de plaat halen, tot een hoorntje oprollen en vullen met banketbakkersroom of slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats