laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appeltaart met hazelnoten
  ingrediënten:
   
  • 200 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 125 gram hazelnoten
  • 30 gram boter
  • 7 appels (Elstars)
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  bereiding:
    Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de hazelnoten fijn in de keukenmachine en bak ze in een koekepan goudbruin. Schil de appels en snijdt ze in plakjes. Pers de citroen goed uit. Splits de eieren en klop de dooiers met 175 gram suiker net zolang totdat het geheel een lichtbruine kleur heeft gekregen. Voeg tijdens het kloppen het citroensap en de bloem toe.
- In een andere kom klopt u nu de eiwitten stijf waarna u ze door het beslag in de andere kom kunt scheppen. Hierna kunt u ook de fijngemalen noten toevoegen. Vet een springvorm van 25 cm in en schenk de helft van het beslag hier in. Verdeel de helft van de appelplakjes over het beslag. Schenk nu de andere helft van het beslag in de springvorm en verdeel de overgebleven plakjes appel over dit beslag.
- Smelt de boter en bestrijk de taart hiermee. Strooi tevens de overgebleven suiker over de appeltaart. Bak de taart in ongeveer 5 kwartier goudbruin.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats