laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lichte preigratin
  ingrediënten:
   


  • 1 teentje look
  • 40 gram boter
  • 8 preiwitten
  • 500 gram plattekaas
  • 150 gram geraspte gruyerekaas
  • 4 eieren
  • 50 gram geraspte Parmezaan
  • peper en zout
  • 4 sneetjes gesmoorde ham
  bereiding:
    Bereiding:

Maak de prei schoon, snijd het wit fijn en stoof het in wat boter.Wanneer de prei glazig geworden is, laat u hem afkoelen. Klop de eieren met een vork en meng ze door de plattekaas, voeg zout, peper, de geplette of fijngehakte look, de parmezaan en 50 g gruyere toe. Voeg de prei toe aan deze mengeling, alsook de in stukken gesneden ham en breng op smaak.
Doe in een beboterde ovenschotel, bedek met de rest van de gruyere en laat gedurende 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven bakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats