Griesmeel met bosbessenmoes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1/2 liter melk
- 40 g griesmeel[color=blue:f6004ce025]
- **Voor het bosbessenmoes:[/color:f6004ce025]
- 300 g bosbessen
- citroensap
- 1 eetlepel honing
|
|
bereiding: |
|
|
- Breng de melk aan de kook. Strooi er onder voortdurend roeren het griesmeel in en laat de vla in 5-10 minuten gaar worden.
- Giet de vla in vier schaaltjes en laat ze afkoelen.
- Was de bosbessen en kook ze circa 5 minuten in een bodem water met wat citroensap. Wrijf ze daarna door een zeef of pureer ze in een keukenmachine. Voeg de honing toe aan het moes en laat dit ook verder afkoelen.
- Leg tenslotte een bergje bosbessenmoes op elk schaaltje griesmeelvla. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|