laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gehaktbrood met kappertjes-pestosaus
  ingrediënten:
   
  • 50 gram pijnboompitten
  • 750 gram half-om-halfgehakt
  • 1 theelepel tijm
  • 3 beschuiten of zo?n 11 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 potje pestosaus
  • zout
  • 2 eetlepels tomatenpuree[color=red:d51f21d355]
  • **voor de saus:[/color:d51f21d355]
  • 1,5 dl yoghurt
  • 125 ml (= 1 bekertje) zure room
  • peper
  • 1,5 eetlepel kappertjes
  • cakevorm circa 22 cm
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin.
- Meng het gehakt met de tijm, de fijngemaakte beschuit of paneermeel, de eieren, de helft van de pestosaus, zout, de pijnboompitten en de tomatenpuree.


- Doe het gehakt in de cakevorm. Zorg ervoor dat ook de hoeken van de vorm goed gevuld zijn. Bak het vleesbrood in het midden van de oven in 50 minuten.
- Maak intussen de saus door de yoghurt te mengen met de zure room, de rest van de pestosaus, de kappertjes en peper. Het gehaktbrood kan warm worden geserveerd.
- Koud is echter ook heel lekker. Serveer er stokbrood en een groene salade met tomaten bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats