|
|
|
Gehaktbrood met kappertjes-pestosaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 50 gram pijnboompitten
- 750 gram half-om-halfgehakt
- 1 theelepel tijm
- 3 beschuiten of zo?n 11 eetlepels paneermeel
- 2 eieren
- 1 potje pestosaus
- zout
- 2 eetlepels tomatenpuree[color=red:d51f21d355]
- **voor de saus:[/color:d51f21d355]
- 1,5 dl yoghurt
- 125 ml (= 1 bekertje) zure room
- peper
- 1,5 eetlepel kappertjes
- cakevorm circa 22 cm
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin.
- Meng het gehakt met de tijm, de fijngemaakte beschuit of paneermeel, de eieren, de helft van de pestosaus, zout, de pijnboompitten en de tomatenpuree.
- Doe het gehakt in de cakevorm. Zorg ervoor dat ook de hoeken van de vorm goed gevuld zijn. Bak het vleesbrood in het midden van de oven in 50 minuten.
- Maak intussen de saus door de yoghurt te mengen met de zure room, de rest van de pestosaus, de kappertjes en peper. Het gehaktbrood kan warm worden geserveerd.
- Koud is echter ook heel lekker. Serveer er stokbrood en een groene salade met tomaten bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|