laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappel/groenteschotel met Gorgonzola
  ingrediënten:
   
  • 750 g vastkokende aardappelen
  • 2 kleine courgettes
  • 500g broccoli
  • 200g Gorgonzola
  • 1 dl room
  • peper
  • boter om in te vetten
  bereiding:
    - Schil en was de aardappelen snijd ze in blokjes. Kook de blokjes aardappel in water zonder zout 10 minuten.
- Maak de courgettes schoon en snijd deze in blokjes. Bestrooi deze met weinig zout en laat de blokjes in een vergiet of zeef uitlekken.
- Maak de broccoli schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Snijd de stengels in stukjes. Blancheer de roosjes alleen maar en kook de stukjes stengel 5 minuten. Giet de aardappelen en de groenten af.
- Beboter een ovenvaste schaal. Meng de aardappelen en groenten door elkaar en leg deze in een schaal. Verkruimel de kaas en giet de room erbij. Maak nog pittiger op smaak met peper en giet dit mengsel over de schotel.
- Schuif deze, niet afgedekt, in een voorverwarmde oven van 220 graden, stand 5 en bak 15 minuten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats