laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippenbouillon met ananas en kervel
  ingrediënten:
   
  • 1 citroen
  • 4 plakken ananas
  • klein bosje kervel
  • 3 lente - uitjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gram kipfilet
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • plakken stokbrood of ciabatta
  bereiding:
    - Borstel de citroen met heet water. Rasp 1/2 theelepel van de schil. Pers de citroen uit.
- Verdeel de plakken ananas in stukjes. Hak de kervel fijn. Snijd de lente - uitjes met loof in ringetjes.
- Meng de boter met de kerriepoeder en de helft van het lente - uigroen.
- Verhit de bouillon met de citroenrasp en 3 eetlepels citroensap en laat hierin de kipfilet tegen de kook aan in 15 minuten garen. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en voeg ze met de ananas. kervel en lente - uitjes bij de bouillon.
- Besmeer het brood met de kerrieboter en presenteer het bij de soep.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats