 |
|
 |
Frisse salade van gebakken rog, pijnboompitjes, ko |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 g rogfilets
- 300 g gemengde salade of jonge scheuten
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 2 eetlepels kleine korstjes (croutons)
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- peper en zout[color=blue:4a41de1626]
- **Voor de curryvinaigrette:[/color:4a41de1626]
- 2 dl olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 koffielepel mosterd
- 1 teentje geplette look
- 1 mespunt curry (hot madras)
|
|
bereiding: |
|
|
- Meng de salade, de pijnboompitjes, de korstjes en de geplette look.
- Maak de curryvinaigrette door de mosterd met de azijn te vermengen en deze stelselmatig bij de olijfolie te voegen. Kruid met peper, zout en een mespuntje curry.
- Meng de curryvinaigrette onder de salade.
- Was de rogfilets zorgvuldig, dep ze droog, haal ze door de bloem en bak ze knapperig in boter met olijfolie (2 minuten per kant).
- Schik de salade op het bord, leg de rogfilets erop en versier met gehakte peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|