laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Frisse salade van gebakken rog, pijnboompitjes, ko
  ingrediënten:
   
  • 600 g rogfilets
  • 300 g gemengde salade of jonge scheuten
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 2 eetlepels kleine korstjes (croutons)
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • peper en zout[color=blue:4a41de1626]
  • **Voor de curryvinaigrette:[/color:4a41de1626]
  • 2 dl olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 teentje geplette look
  • 1 mespunt curry (hot madras)
  bereiding:
    - Meng de salade, de pijnboompitjes, de korstjes en de geplette look.
- Maak de curryvinaigrette door de mosterd met de azijn te vermengen en deze stelselmatig bij de olijfolie te voegen. Kruid met peper, zout en een mespuntje curry.
- Meng de curryvinaigrette onder de salade.
- Was de rogfilets zorgvuldig, dep ze droog, haal ze door de bloem en bak ze knapperig in boter met olijfolie (2 minuten per kant).
- Schik de salade op het bord, leg de rogfilets erop en versier met gehakte peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats