laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kruidige stoofpot met kipkarbonades
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 2 uien
  • 1 eetlepel paprikapoeder [scherp]
  • 2 aardappelen
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 3 dl.gezeefde tomaten
  • 1.5 dl.witte wijn dry
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kg. Kipkarbonade
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • zout en peper
  bereiding:
    - Wrijf de kipkarbonades in met zout en peper en de paprika poeder.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de karbonades rondom bruin.pel intussen de uien en
- Snijd ze in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de courgette in plakjes.
- Neem de kipkarbonade uit de pan en bak de aardappelen ca.3 minuten al omscheppend in het bakvet.
- Pers de knoflook erboven uit en schep de courgette erdoor,voeg de gezeefde tomaten,wijn en de kruiden toe.
- Leg de karbonades erin en stoof ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Ontvel intussen de tomaten en verdeel ze in partjes. Warm de tomaten de laatste 5 minuten zachtjes mee.
- Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
- Lekker met stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats