laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spinazie met gebakkenbrood en gekookt ei
  ingrediënten:
   
  • 2 kilo spinazie
  • 2 eieren
  • 3 sneetjes oud brood
  • 20 gr.boter
  • zout,peper
  • nootmuskaat
  • 1/2 dl.room
  bereiding:
    - Was de spinazie twee of drie keer in ruim water, verwijder harde stukjes en de zaadjes en laat goed uitlekken.
- Kook de eieren 8 tot 10 minuten, spoel ze af met koud water en pel ze.
- Snij de korstjes van het brood en snij twee sneetjes in 4 reepjes of driehoekjes.
- Vul een hoge pan met de helft van de spinazie en laat deze slinken , doe er nu de andere helft van de spinazie erbij, roer goed door elkaar zodat het geslonken gedeelte van de spinazie bovenop komt te liggen . Laat nu alles goed slinken.haal de spinazie uit de pan en laat ze goed uitlekken.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de reepjes ,of driehoekjes brood aan alle kanten mooi bruin. Snijd de eieren in plakjes.
- Doe het derde sneetje brood ,de room, zout , peper, en ruim nootmuskaat in de spinaziepan breng het aan de kook en laat het brood zacht worden.
- Stoof hierin de spinazie nog even na .
- Serveer de spinazie op een voorverwarmde schaal, garneer met de plakjes ei en zet er de broodsoldaatjes er rechtop in.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats