laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Basmatirijst met garnalensaus
  ingrediënten:
   
  • 300 gr.basmatirijst
  • 2 stengels prei
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik kokosmelk a 400 ml.
  • 1 theelepelgemberpoeder
  • 2 theelepels red currypaste {uit pot}
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout , peper
  • 4 takjes koriander
  bereiding:
    - *De garnalensaus wordt bereid met kokosmelk. Snel,makkelijk en lekker*




- Rijst koken volgens aanwijzing op de verpakking.
- Intussen de prei wassen en in dunne ringen snijden. Paprika en peper schoonmaken en fijn snijden.
- Staartjes van de garnalen verwijderen.
- In een ruime koekenpan de olie verhitten, en de prei , paprika en peper toevoegen.Knoflook pellen en er boven uitpersen. Dit mengsel ca. 3minuten op al roerend op een middelhoog vuur bakken.
- Kokosmelk , red curry, gemberpoeder en citroensap toevoegen. Saus doorroeren en zachtjes verwarmen.
- Garnalen door de saus roeren en ca.1 minuut mee warmen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Rijst op borden scheppen en de saus er over schenken.
- Koriander erboven fijnknijpen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats