Kerriesoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 ui
- 1 appel
- 25 gr.boter
- 1 eetlepel bloem
- ? eetlepel kerriepoeder
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 75 gr.kipfilet
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 liter water
- 1 dl.room
- 2 eetlepels gekookte rijst
|
|
bereiding: |
|
|
- Kipfilet in kleine blokjes snijden . De ui fijn snipperen en de appel schillen en in blokjes snijden.
- Ui en kipblokjes in de boter aanfruiten zonder ze te laten kleuren.
- Appel toevoegen en bestrooien met de bloem en de kerriepoeder.
- Tomatenpuree toevoegen en onder voortdurend roeren alles goed verhitten.
- Water en bouillonblokken toevoegen.
- De soep ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken. Af en toe goed roeren.
- Voeg de rijst en de room toe en breng op smaak met zout en peper. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|