laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lichte waterzooi
  ingrediënten:
   


  • 2 kippenborsten
  • 15 dl court-bouillon
  • 3 preiwitten
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 dl water
  • 40 g verse kaas (mager)
  • 1 eierdooier
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  bereiding:
    Het kippenvlees gedurende 25 minuten pocheren in de court-bouillon. Laten uitlekken, het karkas en het vel verwijderen en het vlees warm houden.

Alle groenten schoonmaken, in fijne reepjes snijden en ze gedurende 15 minuten gaarstoven in een bodempje bouillon.

De gevogeltebouillon opwarmen en de magere kaas toevoegen. Goed roeren, de pan van het vuur afnemen en de eierdooier door de bereiding kloppen. Op smaak brengen met wat peper, zout en nootmuskaat. Tot slot de groenten en het kippenvlees toevoegen. Versieren met versgehakt bieslook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats