laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Italiaans vispotje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 g)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml visfond
  • 3 bakjes fruits de mer (vis a 150 g)
  • 200 g zeewolffilet (of kabeljauwfilet in grove stukken)
  • 1/2 citroen
  • 30 gr verse peterselie fijngehakt
  bereiding:
    45 minuten bereidingstijd




In hapjespan ui en helft van knoflook in olie fruiten. Gezeefde tomaten, wijn en visfond toevoegen en langzaam aan de kook laten komen. Vuur laag zetten en saus zonder deksel 5 min. laten sudderen. Zeevruchten en vis door saus scheppen en gerecht nog 5 min. stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen citroen schoonboenen en schil fijnraspen. In kommetje peterselie mengen met citroenrasp en rest van knoflook (= gremolata). Vispotje over vier diepe borden verdelen, bestrooien met gremolata. Lekker met stevig brood, bijvoorbeeld Pane Dolce Vita, om in het stoofvocht te dopen.

Tip
Gremolata is een mengsel van fijngehakte peterselie, citroenrasp en fijngehakte knoflook en wordt traditioneel vlak voor het opdienen over ossobucco (gestoofde kalfsschenkel) gestrooid. Maar het is ook bij dit vispotje heel smakelijk.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats