laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Franse peren of appeltaart
  ingrediënten:
   
  • 200 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 1 citroen
  • 160 gram suiker
  • 1 eierdooier
  • 4 stevige handperen (doyenne du comice) of jonagold appelen
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • abrikozenjam
  bereiding:
    - Meng de bloem en de in blokjes gesneden boter door elkaar. Rasp het geeel van de schil van de schoongemaakte citroen (bewaar de citroen) en voeg dit met 80 g van de suiker toe. Wrijf met de vingertoppen een kruimelig geeg van de bloemmassa. Voeg de eierdooier toe en kneed nu snel een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 30 min. In de koelkast staan. Pers de citroen uit. Breng het sap met 50 g van de suiker zachtjes aan de kook en laat de suiker oplossen.
- Schil de peren of appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in mooie parten. Kook de partjes +/- 3 min.zachtjes in de citroensiroop en schep ze af en toe voorzichtig om. Laat de peer (appel) uitlekken en bewaar het vocht. Verwarm de oven voor op 175 graden. Druk of rol het deeg op een met bakpapier belegde bakplaat uit tot een ronde deeglap (+/- 22 cm doorsnee).Druk de rand iets op,zodat de rand dikker wordt.
- Leg de peerpartjes (dungesneden) Dakpansgewijs in cirkels op het deeg, begin met de buitenste rand. Bestrooi de peren met de rest van de suiker en het kaneelpoeder. Bak de taart in het midden van de oven in 20-30 min. goudbruin.Verwarm abrikozenjam met het citroensiroopje.Bestijk de peer(appel)partjes hier dik mee en laat de taart afkoelen.
- De bodem van deze taart is ook prima te gebruiken bij andere vruchten zoals aardbeien of frambozen.
Bak dan de bodem met erop eenuitgeknipte ronde vorm van bakpapier en leg hierop wat bonen als blinde vulling.
Doe de vruchten er dan op als de bodem is afgekoeld en bestrijk dit met het jammengsel pas eventueel de jam aan aan de vruchten die je gebruikt
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats