Pasta met paddestoelen en spinazie |
|
ingrediënten: |
|
|
250 gram champignons
1 pak diepvries bladspinazie (400 gram)
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
300 gram pasta
wat zout en wat versgemalen peper
100 gram feta (in blokjes)
1/8 liter slagroom of kookroom |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180? C. Vierendeel de champignons. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Smeer vervolgens een vuurvaste schaal dun met olijfolie in. Snijd daarna de ontvelde teentjes knoflook in plakjes.
Bereiding:
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af. Bak in de tussentijd de champignons in 4 eetlepels olijfolie in een paar minuten knapperig en lichtbruin. Roer vervolgens wat zout en de knoflook door de champignons. Roer de champignons door de pasta. Schep de pasta in de schaal. Dek deze laag pasta toe met de spinazie en strooi er zout en peper op. Verdeel de blokjes feta over de spinazie. Giet nu de room in de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal circa 20 minuten in de oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|