laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Limoenpie
  ingrediënten:
   

    deeg:
    250 g tarwebloem, gezeefd
    1 eetlepel zeer fijne (poeder)suiker
    125 g margarine
    ongeveer 0,6 dl koud water

    vulling:
    6,25 dl water
    4 eetlepels maizena
    1 eetlepel tarwebloem
    190 gr suiker
    3 eierdooiers, licht geklopt
    0,6 dl limoensap
    2 1/2 theelepel geraspte limoenschil
    1/2 theelepel zout
    schuim:
    3 eiwitten
    3 eetlepels zeer fijne (poeder)suiker
    1 theelepel limoensap
  bereiding:
    Voor het deeg: Meng in een kom de bloem met de suiker.
Snijd de margarine erdoor tot het mengsel op grof broodkruim lijkt.
Meng er met een vork of met uw vingertoppen zoveel water door dat het deeg pakt.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 27 1/2 cm doorsnede.
Bekleed hiermee een pievorm van 23 cm doorsnede. Prik gaatjes in de bodem en de zijkanten.
Zet de vorm zo 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 220°C (gasstand 7). Bak de taart in 20 minuten knapperig en goudbruin en laat hem dan afkoelen.

Voor de vulling:
Temper de oventemperatuur tot 200°C (gasstand 6). Breng 5 dl water aan de kook.
Vermeng de maizena met de bloem en suiker. Klop hier de resterende 1,25 dl water door.
Klop de eierdooiers erdoor.
Schenk dit mengsel langzaam en al roerend door het kokende water en laat dit 5 minuten pruttelen onder voortdurend roeren. Neem de pan van de warmtebron en voeg limoensap, limoenschil en zout toe.
Schenk dit mengsel in de gebakken taartkorst.

Voor het schuim:
Klop de eiwitten tot zich zachte pieken beginnen te vormen. Klop de suiker er met een eetlepel tegelijk door. Voeg het limoensap toe. Spreid het mengsel uit over de pievulling. Bak dit 10 tot 15 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Laat de taart afkoelen alvorens te serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats