laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gesauteerde hoeveparelhoen met kersen en Kriek Bel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 2 hoeveparelhoenen - ontbeend en versneden
  • 10 g kristalsuiker
  • 8 eetlepels "Kriek" Belle-Vue
  • 2 eetlepels sherry
  • 2 eetlepels vers sinaasappelsap
  • 20 g aalbessengelei
  • 60 g ingekookte kalfsfond
  • 80 g ongezouten boter
  • een beetje citroensap
  • enkele stukjes mango of ontpitte abrikozen
  • 10 g gehakte bieslook
  • 20 (griottine) kersen
  • enkele geblancheerde knoflookteentjes
  • zout en peper
  bereiding:
    Bereiding van de fond:
- Karameliseer de suiker met wat water;
- Voeg er de kriek, sherry, het sinaasappelsap, de gelei en de kalfsfond aan toe;
- Breng aan kook en laat 10 minuten sudderen;
- Haal door een fijne zeef en zet apart.

Bereiding van de parelhoen:
- Bruin de met p&z gekruide parelhoenen in 40 g boter; en bak ze dan verder in de oven. Hou het vlees wel ros?;
- Deglaceer de bakpan met de fond en de saus en smelt er de rest van de boter in;
- Kruid met p&z, voeg wat citroensap toe samen met de mango, kersen, bieslook en look;
- Dien op met wat je het leukste vindt: frietjes, kroketten of krieltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats