laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aspergeflan met gamba's
  ingrediënten:
   
  • 12 gekookte gamba's (diepvries)
  • 25 asperges (diepvries) of 300 g geschilde verse asperges
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eieren
  • 1 dl lichte room
  • 2 eetl. boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout[color=blue:0d8b1383d6]
  • **Voor de saus : [/color:0d8b1383d6]
  • 1 eetl. gesnipperde peterselie
  • 6 eetl. notenolie
  • 2 eelt. citroensap
  • 1 koffiel. mosterd
  • peper en zout
  bereiding:
    Bereiding: (20 min. + 25 min in de oven, kan enkele uren of de dag voordien)
- Laat de diepgevroren gamba's ontdooien in de koelkast en dep ze goed droog.
- Breng in een pan lichtgezouten water aan de kook met het citroensap en leg er de asperges in. Laat 10 min. koken en laat uitlekken.
- Snij de asperges in stukjes en hou 12 mooie puntjes van ongeveer 3 cm apart voor de versiering.
- Doe de stukjes asperge met 2 eieren, 1 dl lichte room, nootmuskaat, peper en zout in een hoge beker en mix fijn.
Smeer 4 kleine ovenschoteltjes (van +/- 4 cm hoog en 8 cm breed) ruim in met boter en verdeel er het aspergemengsel over.
- Zet ze in een schaal water (bain marie) en schuif in de voorverwarm-de oven (150°C) gedurende ? 25 min. Als u een mes in de aspergeflan steekt, moet het er droog uitkomen.
- Stort de flans op een schotel (indien nodig maakt u de randen voorzichtig los met een mes) en zet afgedekt koel weg.
- Maak de saus door alle ingredienten goed samen te kloppen.
- Schik op elk bord een aspergeflan. Versier met de overgehouden aspergepunten. Lepel wat vlekjes saus naast de flan en leg er 3 gamba's bij. De rest van de saus geeft u er apart bij.

tip
- U kan de flan ook in zijn geheel bakken en in sneetjes snijden. Perfect voor een koud buffet. Serveer dan op een schotel met de gamba's en de saus erbij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats