laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Medaillons van kabeljauw met spek en asperges
  ingrediënten:
   
  • 100 g boter
  • 4 soeplepels olijfolie
  • 10 cl droge witte wijn
  • 500 g groene asperges
  • 3 eierdooiers
  • 4 gerookt spek
  • 12 blaadjes basilicum
  • zout, peper
  • 4 verse kabeljauw
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op stand 5 (150°C). Verwijder het vel en de graten van de moten kabeljauw. Pel de asperges, bind ze samen en kook ze 15 minuten in gezouten kokend water. Neem 10 cl van het kookvocht, laat de asperges uitlekken en leg ze tussen twee lagen aluminiumfolie.
- Snij de kabeljauwmoten, met behulp van een glas, in schijven en wikkel rond elke schijf een sneetje spek. Laat ze 2 minuten aan elke zijde aanbraden in 20 g boter. Bestrooi met zout en peper. Leg ze in een gratineerschotel. Overgiet ze met de witte wijn en het kookvocht van de asperges. Laat nog 8 minuten braden in de hete oven. Laat 12 blaadjes basilicum braden in de razende olie. Zet opzij. Hou de kabeljauw warm.
- Giet de braadjus in een steelpan. Neem van het vuur, doe er de eierdooiers bij en zet terug op een zacht vuur. Laat indikken terwijl u blijft roeren, voeg vervolgens de rest van de koude boter in reepjes toe en klop alles krachtig.
- Knoop de asperges los en verdeel ze over witte borden. Overgiet ze met saus en leg de kabeljauwmoten in het midden. Versier alles met blaadjes basilicum en dien onmiddellijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats