laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Charlotte van bosvruchten en wittechocoladesaus
  ingrediënten:
   
  • 500 g bosvruchten (diepvries)
  • 100 g lepelkoekjes
  • 1,5 dl room
  • het sap van 1/2 citroen
  • 10 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk)
  • het wit van 4 eieren
  • 4 eetl. magere yoghurt
  • 120 g suiker[color=blue:dbbe84972e]
  • **Voor de chocoladesaus[/color:dbbe84972e]
  • 200 g witte chocolade
  • melk
  bereiding:
    Voorbereiding:
- Laat de diepgevroren bosvruchten ontdooien (gedurende ? 1 u op kamertemperatuur of gedurende 5 ? 7 min. in de microgolfoven op de ontdooistand).

Bereiding: (10 min., de dag voordien)
- Voor de bavarois laat u de gelatineblaadjes gedurende enkele minuten in koud water weken. Breng ondertussen 4 eetl. water met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur. Pers de gelatineblaadjes uit en los ze erin op, terwijl u roert.
- Mix de bosvruchten zeer fijn en giet ze door een zeef. Voeg er het citroensap, 4 eetl. yoghurt en de gelatinemengeling bij.
- Klop de room goed stijf en schep onder de bosvruchtenpuree. Klop het eiwit goed stijf en voeg het bij de bereiding.
- Bekleed de rand van een springvorm (? ? 20 cm) met koekjes. Om de koekjes makkelijk rechtop te laten staan, bestrijkt u de rand van de vorm met suikersiroop
(smelt 4 eetl. suiker in 1 dl kokend water).
- Vul de vorm met de fruitbavarois en laat opstijven in de koelkast.


- **Voor de chocoladesaus laat u de chocolade smelten au bain marie (zet een steelpannetje in een ruime kom heet water). Op een zacht vuurtje mengt u er enkele lepels melk onder, tot u een licht lopende saus bekomt. Bewaar de saus op kamer temperatuur. (1)
Afwerking (de dag zelf)
- Maak de charlotte indien nodig met een mes los van de springvorm. Verwijder de spanring van de springvorm. Geef er de chocoladesaus apart bij.

Tips
- De springvorm kan u vervangen door een glazen of porseleinen schotel. De dag zelf snijdt u de koekjes gelijk met de bavarois af en haalt u de charlotte uit de schotel. Dat gaat makkelijk als u de schotel enkele seconden in heet water zet. Hou de schotel waarop u de charlotte opdient eerst even onder water. Zo kunt u de charlotte nog lichtjes verschuiven.

- **Chocoladesaus in de microgolfoven
(1) Doe de witte chocolade in een kom en zet 3 min. in de microgolfoven op halve kracht. Roer goed om en leng aan met melk tot u een licht lopende saus bekomt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats