laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Broccoli met vlindermacaroni
  ingrediënten:
   
  • 400 g vlindermacaroni
  • 500 g broccoli (zonder stronk en in stukjes gesneden)
  • 0.4 el extra-zuivere olijfolie
  • eventueel zout
  bereiding:
    - Bereid de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Stoom de broccoli 5 minuten boven een pan heet water.
- Meng de warme macaroni met de broccoli en de broccolisaus, olijfolie en wat zout en schep alles goed door elkaar.

Broccolisaus:
  • 600 g broccoli
  • 600 ml water
  • 0.5 groentenbouillon
  • 6 el olie
  • 6 el witte wijn
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl basilicum
  • 2 el tomatenpuree
  • zout & peper



- Maak de broccoli goed schoon: verwijder de buitenste schil en alle harde bestanddelen. Snij dan in stukjes en kook de broccoli in water en bouillon gaar in +/- 15 min. Meng alle ingredienten in een mengbeker en pureer dit met een staafmixer of blender. Dit geeft ongeveer 1 1/2 liter romige, groene saus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats