laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rolletjes van gerookte zalm met asperges en zurkel
  ingrediënten:
   
  • 350 g gerookte zalm
  • 2 bussels asperges[color=blue:64d6a2d3a1]
  • **Voor de zurkelsaus:[/color:64d6a2d3a1]
  • 2 eetl. zurkel (bokaal)
  • 4 eetl. zure room
  • 6 eetl. mayonaise
  bereiding:
    Voorbereiding:
- Bereid de asperges enkele uren vooraf: schil van de kop naar beneden en snij het
houterige uiteinde weg. Breng lichtgezouten water aan de kook en leg er de
asperges in. Laat ze 10 à 15 min. koken. Giet af en laat ze afkoelen in de koelkast.
- Voor de saus mengt u 6 eetl. mayonaise met 4 eetl. zure room en 2 eetl. zurkel.

Bereiding: (10 min.)
- Snij de asperges op een lengte van 10 à 12 cm.
- Wikkel enkele asperges in een reep gerookte zalm.
- Schik op elk bord een tweetal rolletjes en geef er de saus apart bij.
Tip:
- De afgesneden stukjes asperge kan u later verwerken in een salade of een soep. Ook aspergeschillen zijn uitstekend geschikt voor in de soep.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats