Rolletjes van gerookte zalm met asperges en zurkel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 350 g gerookte zalm
- 2 bussels asperges[color=blue:64d6a2d3a1]
- **Voor de zurkelsaus:[/color:64d6a2d3a1]
- 2 eetl. zurkel (bokaal)
- 4 eetl. zure room
- 6 eetl. mayonaise
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
- Bereid de asperges enkele uren vooraf: schil van de kop naar beneden en snij het
houterige uiteinde weg. Breng lichtgezouten water aan de kook en leg er de
asperges in. Laat ze 10 à 15 min. koken. Giet af en laat ze afkoelen in de koelkast.
- Voor de saus mengt u 6 eetl. mayonaise met 4 eetl. zure room en 2 eetl. zurkel.
Bereiding: (10 min.)
- Snij de asperges op een lengte van 10 à 12 cm.
- Wikkel enkele asperges in een reep gerookte zalm.
- Schik op elk bord een tweetal rolletjes en geef er de saus apart bij.
Tip:
- De afgesneden stukjes asperge kan u later verwerken in een salade of een soep. Ook aspergeschillen zijn uitstekend geschikt voor in de soep. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|