laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zweedse appelcake
  ingrediënten:
   
  • 3 eieren
  • 165 gram suiker
  • 100 gram roomboter
  • 1,5 dl. melk
  • 200 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 4 appels
  • citroensap
  • kaneel
  bereiding:
    - Appels schillen en in plakjes snijden. Besprenkelen met een paar druppels citroensap en wat citroensap erdoor mengen. Eieren met een paar lepels warm water en de suiker schuimig kloppen tot een witte, schuimige massa. In een steelpan de melk verwarmen en de roomboter er in laten smelten. Mix de melk met de boter door de eiermassa. Bloem zeven met de bakpoeder en in gedeelten door het deeg mixen (mixer op laagste stand).
- Deeg overdoen in ingevette en met bloem bestoven bakvorm en de schijfjes appel in het deeg steken. Bestrooien met suiker en kaneel. De cake in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar bakken in de voorverwarmde oven van 200°C. De cake moet veerkrachtig aanvoelen.
- Ongeveer 10 minuten in de oven alten afkoelen en verder buiten de oven af laten koelen. Storten en in vierkante stukken snijden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats