|
|
|
Gemarineerde kabeljauw in tomatensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 citroen
- 3 tenen knoflook
- 1 zakje verse koriander
- 2 theelepels paprika poeder
- mespunt cayennepeper
- 2 theelepels djintan (gemalen komijn)
- 4 eetlepels (olijf) olie
- kabeljauw of koolvisfilet (600 gram)
- 1/2 zakje verse peterselie (30 gram)
- 12 zwarte olijven zonder pit
- 1 potje kappertjes
- 1 blikje tomaten blokjes (netto 400 gr)
- ovenschaal, inhoud 2 liter
|
|
bereiding: |
|
|
- Citroen onder koud water goed schoonmaken en 1 theelepel schil er dun afraspen. Citroen uitpersen. Koriander fijn knippen. knoflook boven ovenschaal uitpersen. Citroensap, koriander, paprika poeder, cayennepeper, Djintan en olie toevoegen en tot marinade roeren. Vis door marinade wentelen en erin leggen.
- Afgedekt 4 uur in koelkast zetten. Af en toe keren. Peterselie fijn knippen. Olijven fijn hakken. Kappertjes afgieten. In pan tomatenblokjes met vocht, peterselie, citroenschil, olijven en kappertjes aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten sudderen.
- Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4.
- Vis nogmaals door marinade wentelen. Tomatensaus erover schenken. Schaal afdekken met deksel of aluminium folie. In midden oven vis 30 minuten gaar laten worden. Serveren met puree en courgette salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|