laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Panna cotta met koffie en kaneel
  ingrediënten:
   

    100 g suiker
    sap van1/2 citroen
    250 g mascarpone
    4 dl melk
    2 tl instant espressopoeder
    1 tl kaneelpoeder
    3 blaadjes gelatine
    geroosterde amandelschilfers
    chocoladekoffie-bonen
  bereiding:
    Verwarm de helft van de suiker met het citroensap en 4 eetlepels water. Breng de siroop aan de kook en laat koken tot een donkere karamel ontstaat. Verwarm intussen 6 ramequins (vormpjes) van 1,25 dl in een oven op 160°C. Giet de karamel in de potjes en draai ze zodat de bodem helemaal bedekt is. Zet de potjes opzij.
Meng de mascarpone, melk, koffie, kaneel en resterende suiker. Breng dit mengsel langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 1 uur afkoelen. Laat de gelatine weken in 4 eetlepels water. Verwarm de gelatine in een warmwaterbad tot ze gesmolten is. Roer de gelatine door de mascarpone en giet het mengsel in de ramequins. Zet de potjes tenminste 4 uur (maar beter een nacht) in de koelkast.
Schud de panna cotta uit de potjes en dien op, versierd met amandelschilfers en chocolade-koffiebonen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats