laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lavendelhoningwafeltjes
  ingrediënten:
   
  • 60 g zachte, ongezouten boter
  • 90 g poedersuiker
  • 90 g gewone bloem
  • 1 eiwit, lichtjes geklopt
  • 4 eetlepels heldere lavendelhoning
  • 120 g alpen- of bosaardbeien (indien voorhanden)
  • een beetje extra poedersuiker
  bereiding:
    - Roer de boter met de gezeefde poedersuiker en meng er geleidelijk ook de gezeefde bloem met het eiwit en de honing bij. Schep het
mengsel met theelepels op beboterd niet klevend bakpapier en smeer elk hoopje uit tot een een plat rondje van 5-7,5 cm doorsnee. U moet 4-6 lavendelhoning wafels per vel bakpapier kunnen maken.
- Bak de wafels 7-10 minuten tot de randen goudbruin zijn (oven op: 180?C). Haal ze uit de oven en pak de wafels zodra u ze vast kunt
pakken stuk voor stuk op en rol ze losjes om het handvat van een houten lepel, zodat de wafels een konische vorm krijgen. Laat een
paar minuten op een draadrekje afkoelen, verwijder dan voorzichtig het houten handvat. Zodra de wafels zijn afgekoeld, doet u ze in
een luchtdicht plastic bakje tot u ze opdient met de room.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats