laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brandade van kabeljauw en champignons, met een sch
  ingrediënten:
   
  • 600 gram aardappels
  • 2 runderbouillontabletten
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnageltjes
  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 300 gram champignons
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • (zee)zout en versgemalen witte peper
  • 1 dl magere melk
  bereiding:
    - Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met wat zout in zo?n 18 minuten gaar.
- Breng intussen in een hapjespan 1 liter water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op. Houd de bouillon tegen de kook aan en voeg het laurierblad en de kruidnageltjes toe. Snijd de kabeljauw in grove stukken en de champignons in vieren. Schep deze stukjes in de bijna kokende bouillon en ?pocheer? in 5 tot 6 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een fijne puree. Voeg boter en olijfolie toe, zodat het een smeu?ge stamppot wordt. Kook op een hoog vuur het pocheervocht in tot 1 dl.
- Klop in een cappuccinoklopper de magere melk zo schuimig mogelijk en roer deze bij het ingekookte pocheervocht, zodat een schuimige saus ontstaat. Warm deze saus goed door. Schep op de borden een mooi bergje brandade, schep de schuimige saus er om heen, strooi er wat peterselie over en... eet smakelijk...!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats