laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spinaziesoep met soldaatjes en gepocheerde eitjes
  ingrediënten:
   
  • zo'n 500 gram bladspinazie (diepvries)
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 deciliter creme fraiche
  • 3 sneden witbrood zonder korst
  • 4 kleine eieren
  • 3 deciliter water met 2 eetlepels azijn
  bereiding:
    - Zeef de bouillon en houd het vlees apart. Breng de bouillon aan de kook met de creme fraiche en kook hierin gedurende zo'n 3 minuten de ontdooide spinazie.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Breng hem op smaak met peper en zout. Voeg het vlees toe en houd de soep warm.
- Snijd ondertussen van het witbrood circa 1 cm dikke staafjes en bak deze op een niet te hoog vuur goudbruin met wat roomboter of olijfolie. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Breek de eieren apart in kopjes. Kook het water met daarin de azijn en houd dit bijna tegen de kook aan. Laat de eieren stuk voor stuk voorzichtig in het water glijden. Modelleer de eieren met 2 houten lepels. Schep deze er na zo'n 2 minuten voorzichtig uit en snijd de uitlopende sliertjes af. Leg de eieren in voorverwarmde borden en giet de soep erbij. Strooi over de soep wat geraspte kaas. Garneer vervolgens met de gebakken broodsoldaatjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats