laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appel-notentaartjes met eiervla
  ingrediënten:
   
  • 150 g gemengde noten (walnoten en hazelnoten)
  • 125 g boter en boter om in te vetten
  • 100 g suiker
  • 400 g bloem
  • 2 eieren
  • zout
  • 1/8 l slagroom
  • 4 el cognac (of ander gedistilleerd)
  • 2 appelen
  • melk
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maal de noten in een keukenmachine. Meng met een mixer op een lage stand (of in de keukenmachine) de noten, 125 g in stukjes gesneden boter, 2 el suiker, 350 g bloem, 1/2 losgeklopt ei en een snufje zout snel tot een soepel deeg. Vet 6 lage eenpersoons taartvormpjes in en verdeel er het deeg over. Druk het deeg op de bodem en de rand van de vormpjes uit. Bak de bodempjes in +/- 15 min. gaar.
- Maak intussen de eiervla. Klop 1 ei schuimig met 80 g suiker. Voeg al kloppend, 60 g bloem, de slagroom en de cognac toe. Snijd de appels in stukjes.
- Haal de bodempjes uit de oven, beleg ze met stukjes appel en schenk hier wat van de custard omheen. Klop het overgebleven 1/2 ei los met 1 el melk en bestrijk hiermee de randen van de taartjes. Bak de taartjes nog +/- 20 min. in de oven of tot ze aan de bovenkant mooi bruin zijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats