laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeeduivel gestoofd met prei en boschampignons
  ingrediënten:
   


  • 800 gram staartvis
  • gehakte peterselie
  • peper en zout
  • 1 glas droge witte wijn
  • 10 cl room
  • 75 gram boter
  • 4 preiwitten
  • 1 bokaal gedroogde boschampignons
  bereiding:
    Bereiding:

De champignons vooraf een paar uur laten weken in wat lauw water. De zeeduivel even aanbraden in wat boter en apart houden. De prei in staafjes snijden en 5 tot 10 minuten in wat boter laten slinken. Een ovenschotel goed met boter inwrijven, daarop de prei leggen en daarbovenop de zeeduivel. Peper en zout toevoegen, begieten met de witte wijn en wat boternootjes op de vis leggen. Een twintigtal minuten in een warme oven (180 ?C) gaar laten worden. Ondertussen de champignons afspoelen, laten uitlekken en een 10-tal minuten in een pan met wat boter bakken. Peper en zout toevoegen. Vijf minuten v??r het einde van de kooktijd de room bij de vis voegen.
De vis op een bedje van prei opdienen, afwerken met de champignons en bestrooien met peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats